29 noiembrie 2007

Pietre moi





Pietre facute din pasla, 100% lana. Sunt obiecte de decor, dar pot fi pretext pentru joaca. Unele costa 240USD, celelalte 92USD.

Cele scumpe sunt creatia unor designeri ce experimenteaza si pe scara mare cu lucrurile moi (proiectele lor se numesc 'camera moale') si care lucreaza sub marca molo. Recent, unul dintre produsele lor a fost achizitionat in colectia permanenta a Museum of Modern Art, New York. Pietrele de pasla pot fi achizitionate in seturi de 5 bucati atent selectionate, de pe site-ul Unica HOME. Dimensiunea pietrelor variaza intre 10 si 15 centimetri si sunt disponibile in trei nuante: verde, gri si natural.

Pietrele de pasla din a doua fotografie sunt realizate prin tehnici traditionale in Johanesburg, in Africa de Sud, in cadrul unui program social care ofera oportunitati de castig femeilor sarace. Dimensiunea variaza intre 7 si 12 centimetri si se vand fie individual, fie un set de 5 pietre mici (cate una din fiecare culoare), fie un set de 6 (5 mici si una mare). Magazinul care le comercializeaza livreaza peste tot in lume, insa avertizeaza asupra posibilitatii unei proceduri mai greoaie pentru non-US residents. Asa ca porniti din timp la cumparaturi peste ocean!

Pietrele de pasla sunt un minunat cadou, utile numai prin dispozitia ce o pot crea obiectele cu adevarat frumoase si inovatoare. Semnate de un nume faimos (nu-i putin lucru sa ai in casa obiecte care poarta aceeasi semnatura cu unul dintre exponatele MoMA) sau cu semnificatie sociala (rezultate al unui program ce ajuta femeile sarace din Johanesburg) - alegerea iti apartine.

Niciun comentariu: